Árnyékolástechnika, a korszerű redőny előnyei

A mai korszerű redőny lamellái műanyag- vagy alumínium profilból készülnek. Ez utóbbiak belsejét freonmentes purhab tölti ki, amely jelentősen megnöveli az alumínium lamellák hő- és hangszigetelő képességét. Természetesen a műanyag lamellák hőszigetelő tulajdonsága is megfelelő.

Nyári időszakban is érvényesülnek előnyös hatásaik, ám a fűtési időszakban a leeresztett redőnyök számottevően csökkentik a fűtési költségeket. A redőnyök ugyanis az ablakok előtt egy harmadik szigetelő rétegként funkcionálnak.
A keskenyprofilú lefutók gumi- vagy kefeszigetelése is jobban szigetel, mint a sima lefutóké, és emellett még a redőny mozgatását is csendessé teszi. A lamellák alján levő lágy gumibetét pedig a redőnytest hézagmentesebb alsó párkányra fekvésével állja útját a hideg levegőnek.

A redőny működtetése, beépítési módok

A redőnyök felhúzása és leeresztése kézi hevederes “gurtnis” megoldással lehetséges. A nagyobb méretűek felhúzása azonban komolyabb erőkifejtést igényel, ami főként az idősebb embereknek okozhat gondot. Ebben az esetben meg lehet osztani a redőnyt. Alumínium redőnyök esetében lehetőség van a redőnyök motoros mozgatására, ahol a redőnyt egy csőmotor mozgatja. A motor mindig a redőny méretéhez és súlyához igazodó teljesítményű, és könnyen a redőnytokba építhető.

A csőmotorokat kapcsolós és rádiós vezérléssel lehet működtetni.

A rádió vezérlés sokkal több variációs lehetőséget biztosít, és kevesebb vezetékezést igényel. Többcsatornás vezérléssel akár automatikusan, a megadott időben mozgatja a redőnyöket, egymástól akár függetlenül is. A csőmotorokkal lehetőség van arra is, hogy a redőny csatlakoztatható legyen az épületfelügyeleti rendszerbe.

Létezik redőnytokba beépített ún. “Integrált rovarhálós” redőny is. Ebben az esetben a szúnyogháló tengelye is a redőnytokba kerül, ez megfelelően kialakított tokot, s hozzá való dupla vezetősínt igényel. Az üvegszál alapanyagú szúnyogháló a rugós előfeszítésű tengelyre automatikusan tekeredik fel. A szúnyogháló a vezetősínben kefés szegélyek között mozgatható, így tökéletes védelmet biztosít a repkedő rovarok ellen.

Épülő házának tervezésekor a legjobb választás az áthidalóba rejtett “Vakolható tokos” redőnyrendszer, mely szakszerű beépítés esetén maximális hőszigetelést biztosít.
Előnyei, hogy a vakolás után a redőnytok csak részben látható, a beépített redőnytok nem takar be az ablakba, nem bontja meg a ház homlokzatának az egységét, a tok alján kialakított szervízlap lecsavarozásával könnyen szervízelhető.

Csak kérdeznie kell, rögtön segítünk!

Bemutatóterem: Nyíregyháza-Oros, Színes u. 2.,
A 41. számú főút 5. kilométerénél.
Telefon: +36 42 595 611, +36 20 9 550 650, fax: +36 42 481 067
E-mail: info[kukac]lukacsablak.hu

Küldje el kérdését most!