Azt gondolná, a műanyag nyílászáró kevésbé szolgálná az igényeit?

Épp ezért évtizedek óta nem veszít népszerűségéből. Trapéz, háromszög és boltíves nyílások árnyékolása is megoldható reluxával. Természetesen a lamellák ilyenkor csak forgathatók, de fel nem húzhatók. Reluxáink 16 és 25 mm lamellákkal rendelhetők, a gazdag színválasztékhoz pedig hozzáillő karnis és zsinór kerül legyártásra.

A lakosság anyagi helyzete az utóbbi években a válság hatására megváltozott, és gyakran az olcsóbb, gyengébb minőségű nyílászárók mellett döntenek. Ilyen esetben sajnos csak az ár a döntő, és egyéb szempontok háttérbe szorulnak. Ennek következtében az elvárt energiamegtakarítás nem jelentkezik, a későbbi garanciális problémák pedig a kezdeti csábító kedvezőbb árat hosszú távon semmissé teszik.

Pedig az ablak és ajtó vásárlásával több évtizedre meghatározzuk a homlokzatok hőszigetelését, hanggátlását, légzárását, vízzárását. A fenti gyakorlat azt eredményezi, hogy a gyenge minőségű olcsó termék beépítése hosszú távon éppen attól az előnytől fosztja meg a tulajdonost, amiért az ablakcserét elkezdte: az energiamegtakarítástól és a komfortos használattól.

Az, hogy a gyengébb műanyag nyílászáró hogyan lehet olcsóbb a jó minőségű gyártmánytól (legtöbbször nem is sokkal), viszonylag nagy biztonsággal megállapítható:

Egyszerű, olcsó, kevesebb légkamraszámú, vékonyfalú, gyenge PVC profilok, vékony falvastagságú műanyag merevítők, korábbi generációs, Európában már évek óta kifutott vasalatrendszerek. Ezekkel nem lehet a mai légzárási, vízzárási igényeket kielégíteni.
Plusz gyenge minőségű, magas U hőátadási tényező értékű, az üvegrétegek között néhány év múlva bepárásodó üvegezés.
 

A minőségi műanyag nyílászáró előnyei

A fentiekkel szemben számos előnye van a minőségi műanyag nyílászáró vásárlásának:

  • Megbízható, minősített és korszerű alapanyagok használata, mint például többlégkamrás PVC profil, acél merevítő az ablaktokban és az ablakszárnyban, hőszigetelt üveg, Roto vagy GU vasalat.
  • Szabvány és egyedi méretű termékek gyártása egyaránt
  • Plusz nálunk ingyenes helyszíni felmérés és szaktanácsadás
  • Ismert, elérhető, referenciákkal rendelkező hazai gyártó, vagy viszonteladó, garanciális biztonság
  • Intézményi beruházás esetén az ahhoz igazodó fizetési feltételek hosszabb fizetési határidőkkel
  • magyar nyelvű beépítési, használati, kezelési, karbantartási útmutatók, a műanyag nyílászáró CE megfelelőség igazolása

Csak kérdeznie kell, rögtön segítünk!

Bemutatóterem: Nyíregyháza-Oros, Színes u. 2.,
A 41. számú főút 5. kilométerénél.
Telefon: +36 42 595 611, +36 20 9 550 650, fax: +36 42 481 067
E-mail: info[kukac]lukacsablak.hu

Küldje el kérdését most!